Selecteer een pagina

Jean Paul Montanus, paralympisch tafeltennisser en voormalig Europees kampioen en nummer 1 op de wereldranglijst heeft sinds 2019 een nieuwe liefde erbij. Nog altijd tafeltennist hij op hoog niveau en behoort hij bij de allerbesten ter wereld in zijn klasse. Toch kan Jean Paul het niet laten ook andere racketsporten te beoefenen. Met Pickleball vond hij een sport met een sterk sociaal karakter dat hem ook nog eens goed leek te liggen. Inmiddels combineert hij tafeltennis en Pickleball en won hij onlangs nog het heren dubbelspel met een Franse tennisser op het Pickleball Frans Open.

Enkele weken geleden las Montanus dat Ruud van Graafeiland enthousiast was over de sport Pickleball. Van Graafeiland, geen onbekende in de tafeltenniswereld, is ondernemer en voorzitter van tafeltennisvereniging De Boer Taverzo. “Vlak voor de zomer bespraken we bij de vereniging verschillende mogelijkheden om ons aanbod in Zoetermeer te verbreden. Mede door een item over Pickleball bij RTL Boulevard besloot ons bestuur deze tak van sport verder te onderzoeken. Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat Pickleball een mooie sport is om jong volwassenen weer terug aan het sporten te krijgen en zijn met de verschillende partners in overleg om zo snel mogelijk in Zoetermeer de sport Pickleball te kunnen spelen“, aldus Van Graafeiland.

Bij de zoektocht naar beschikbare leveranciers en producenten van materialen voor de sport Pickleball kwam Van Graafeiland een bekende naam tegen uit de tafeltennissport. JOOLA, de oorspronkelijk Duitse leverancier van gerenommeerde tafeltennisproducten werd in 2019 overgenomen door het Amerikaanse Sport Squad, Inc. en in 2022 lanceerde het merk JOOLA Pickleball en veroverde de sport onmiddellijk. Onder andere als de sponsor van Ben Johns (pickleball wereldranglijst #1) en als partner van de Amerikaanse USPPA.

Nadat Van Graafeiland tijdens zijn vakantie een Pickleball veld aantrof en het enthousiasme van de aanwezige Amerikanen zag was hij er van overtuigd dat hij ook als ondernemer aan de slag zou gaan met deze zo snel groeiende sport. Met hulp van de naamsponsor van Taverzo, De Boer Maatwerk in Interieur hebben we een winkelwand laten maken waar we de Pickleball rackets/ paddles van JOOLA kunnen presenteren. De naam van de winkel “Enjoy Pickleball” is enerzijds een mooie twist naar Enjoy and Deploy, de ICT onderneming van Van Graafeiland, en anderzijds een mooie verwijzing naar het plezier dat valt te beleven aan deze variant van tennis, tafeltennis en badminton.

 Jean Paul Montanus die zijn successen behaalt in zowel het tafeltennis als Pickleball was nieuwsgierig naar de materialen van JOOLA en is dan ook zeer content dat Enjoy Pickleball hem een tweejarig sponsorcontract heeft kunnen aanbieden. “Ik kijk er naar uit om de paddles van JOOLA te gaan gebruiken. Ben Johns die heeft meegeholpen de Paddles te ontwikkelen heeft net als ik ook ervaring met tafeltennis. Ik kijk er naar uit om samen met JOOLA en Enjoy Pickleball deze ongelofelijk leuke sport verder te promoten.”